07.01.2013 1478

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1987 yılında  Halil ÇAKMAK ve Kudret İNCEOĞLU’nun destekleriyle  Gölbucağı halkının yardımlarıyla bir katlı olarak  inşa edilip eğitim öğretime açılmış ve 5 sınıflı olarak  eğitim öğretime başlamıştır.

1992 yılına kadar Gölbucağı İlkokulu olarak eğitim öğretim veren okulumuz 1992 yaz tatilinde  2. katı yapılarak İlköğretim Okuluna dönüştürülmüştür.Bu haliyle  Bartının ilk İlköğretim Okulu olmuştur.

Okulumuz;Gölbucağı İlköğretim Okulu  adı ile devam ederken  1998 yılı Ocak ayında mahalle sakinlerinden Bartınlı Şehidimizin  adının  verilmesiyle Şehit Üsteğmen Aydın Aydoğmuş İlköğretim Okulu olmuştur.

2005 yılı Nisan ayında ek binamızda hizmete girmiştir. Okulumuz   6, ,7. ve 8. Sınıfları ek binada  eğitim öğretime devam etmişlerdir.6287 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun ve Kanunun Uygulanmasına ilişkin  yapılan düzenlemeler neticesinde  İlköğretim okulu olarak faaliyet gösteren Binalarımızdan A  Blok İlkokul Binası , B Blok Ortaokul binası,C    Blok ise Ana Sınıfı Binası olarak kullanılmaya 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren başlanmıştır.Okul bahçesi  ortak  kullanılmaktadır.

Okulumuzun adı 19/12/2016 tarihinden itibaren Bartın Necip Fazıl Kısakürek olarak değiştirilmiştir.